masennus

Ajankohtaista

Masennukseen liittyy kognitiivisen toimintakyvyn häiriöitä

Valtaosa masennuspotilaista kärsii kognitiiviseen eli tiedolliseen toimintakykyyn liittyvistä häiriöistä masennusjaksojen aikana. Häiriöt ovat hyvin yleisiä myös masennusoireiden parantumisen jälkeen, mikä tekee niistä erityisen ongelmallisia. Kognitiiviset häiriöt voivat myös vaikuttaa merkittävästi potilaan työ- ja toimintakykyyn. Tästä syystä niiden tunnistaminen ja hoitaminen on varsin tärkeää.

Lue lisää »

masennus

Artikkeli

Ylityöt lisäävät masennuksen riskiä

Tuore suomalais-brittiläinen tutkimus paljastaa, että ylitöiden tekeminen suurentaa riskiä sairastua vakavaan masennukseen. Tutkimuksen mukaan 11 tuntia päivässä tai enemmän työskentelevien masennusriski oli kaksinkertainen 7-8 työtuntia tekeviin verrattuna.

Lue lisää »

masennus

Oireet

Masennuksen oireet muuttavat tunnetilaa ja toimintakykyä

Masennuksen oireet ovat monimuotoisia, ja ne vaihtelevat esimerkiksi vaikeusasteen, esiintymistiheyden ja keston mukaan. Elämän kriisitilanteet ja stressi voivat aiheuttaa monenlaisia ohimeneviä mielenterveyden ongelmia, jolloin oireita voi ilmetä myös henkilöillä, jotka eivät sairasta masennusta.

Lue lisää »

Ahdistuneisuushäiriöt

Ahdistuneisuushäiriö koskettaa monia suomalaisia

Ahdistus, huolestuneisuus ja pelko ovat yleisiä ja luonnollisia tuntemuksia jokapäiväisessä elämässä. Jokainen meistä tietää, miltä ne tuntuvat. Saatamme kokea ahdistusta esimerkiksi silloin, kun arkeemme liittyy paljon keskeneräisiä asioita tai olemme huolissamme läheisistämme.

Lue lisää »